Bitcoin is niet gokken: Vertrouwend op het geluk kunnen handelaren in grote verliezen slepen

Munt IdolTrading is niet gokken, maar het kan een persoon verslaafd maken…
De crypto-industrie werd door veel mensen lange tijd over het hoofd gezien totdat het een veel lucratievere onderneming bleek te zijn dan de meeste investeringen in de andere sectoren. Als zodanig sluiten veel mensen zich aan bij de cryptohandel vanwege het „Fear of Missing Out“ (FOMO) effect, dat alleen maar leidt tot grote verliezen en teleurstellingen.

De aard van de crypto-markt
Hoewel de crypto-markt vanaf de dag dat de eerste digitale munt in 2009 werd gelanceerd, gekenmerkt door grote oplevingen en barstende bellen, lijkt het met de dag erger te worden. Het concept van de crypto-markt is gebaseerd op de principes van vraag en aanbod, maar verschillende factoren zijn in het bijzonder verantwoordelijk voor zo’n hoge mate van volatiliteit en onzekerheid, waaronder media, speculatie, technologische trends en het digitale karakter van cryptocurrencies.

Bitcoin, de eerste cryptocurrency die gelanceerd werd in de wereld, hoewel veel analisten nu zeggen dat de volatiliteit ervan in plaats daarvan veel handelaren voor een lange tijd verrast heeft. Toen het in 2011 voor het eerst een zeepbel beleefde, steeg de prijs met $30 en kwam later uit op $2. In 2017 gebeurde een vergelijkbaar scenario waarbij de bitcoinprijs op 17 december op meer dan $19.000 lag en verrassend genoeg 45% daalde tot iets onder $11.000 op 22 december. De meest recente Bitcoin Trader revolatiliteit werd gezien op 17 november 2020, de hoogste stijging met minstens 400% sinds maart van dit jaar. Dezelfde munt wordt blijkbaar verhandeld voor $18,400 op de meeste handelsplatformen.

„Geluksprincipe“ werkt niet in de cryptohandel…

De handel in crypto’s wordt door velen nog steeds als een „geluksvogel“ beschouwd, maar uit de bovenstaande illustratie blijkt duidelijk dat de crypto-markt uiterst onzeker is en dat de handel in cryptocurrencies als zodanig niet lichtvaardig moet worden opgevat als de handelaren hun winst zouden maximaliseren. Het kopen van crypto alleen al omdat een vriend het heeft gezegd dat het de moeite waard is om het te proberen kan leiden tot enorme verliezen.

De minder welvarende Zuid-Koreaanse jongeren, die gebukt gaan onder de enorme sociale kloof in het land, hebben zichzelf „vuile lepels“ genoemd om de oneerlijke sociale voorrechten te beschermen die hun beter gesitueerden (gouden lepels) genieten. De vuilnislepelbemanning heeft de cryptohandel als een manier gezien om hun sociale status te verbeteren. De meesten van hen zijn echter teleurgesteld over het resultaat van hun engagement met crypto. Volgens het verhaal van The New York Times zette een 27-jarige Kim, een Zuid-Koreaanse millennial, de „gokachtige“ gewoonte voort tijdens de handel in crypto na het verdienen van een fortuin aan crypto. Als gevolg daarvan verloor hij alles.

In 2018 verloor de Ripple mede-oprichter Chris Larsen, ook een van ’s werelds rijkste crypto-investeerders, 44 miljard dollar aan digitale activa toen Ripple zich op 4 januari 2018 met een grote marge stortte en Chris tot meer dan 44 miljard verlies dwong.

Peter McCormack is een van die cryptohandelaren met een tweesnijdend zwaardverhaal. Hij investeerde 5.000 euro in de aankoop van bitcoin in januari 2017, haalde 1,2 miljoen euro op in januari 2018 en verloor het plotseling bijna volledig. De heer McCormak bleef hopen dat de waarde van de bitcoin voortdurend in stijgende lijn ging, zonder rekening te houden met het feit dat de prijzen van digitale activa afhankelijk zijn van verschillende marktparameters.

Berekenend zijn
Bij de handel in cryptokringen maakt het geluk niet veel uit, maar wel de concrete kennis van de marktdynamiek. De fout die de meeste cryptohandelaren altijd maken is „gewoon kopen en verkopen“ crypto zonder veel analyse van de marktsituatie. De crypto-markt is competitiever geworden dan ooit tevoren. Voorafgaand onderzoek is nodig om crypto handelaren te begeleiden bij het kopen en verkopen van digitale activa.

De crypto-markt is echt en is een van de meest volatiele op aarde. Het kan leiden tot grote winsten, maar ook grote verliezen binnen een korte tijd. Het FOMO-concept misleidt handelaren vandaag de dag simpelweg. Succesvolle crypto-handelaren zijn zich bewust van de marktvolatiliteit, de risico’s die gepaard gaan met het handelen en hun intenties om te gaan handelen.